zupa z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przed zrobieniem zupy namocz fasolę przez 6-8 godzin lub odpowiednio instrukcje na opakowaniu fasoli.
teraz namoczoną fasolę należy zgasić przed dodaniem pozostałych składników. Więc wlej trochę oleju roślinnego na dno patelni, włóż fasolę. Posyp fasolę przyprawami i papryką, zalej fasolę wodą do góry i gotuj w trybie "Duszenia", CZAS - 20 minut.
w międzyczasie przygotuj warzywa-obierz i pokrój w wygodny sposób. Wolę Duże.
po zgaszeniu fasoli Dodaj do garnka posiekane warzywa i szyje, wcześniej dobrze umyte. A także sól i zioła prowansalskie, dodaj wodę i włącz tryb "Zupa".
po zakończeniu programu pyszna zupa jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Szyje z kurczaka - 297 kcal/100g