herbata rumiankowa
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
na całym świecie rumianek słynie ze swoich właściwości leczniczych. Rumianek jest stosowany w chorobach żołądka, pęcherzyka żółciowego i nerek. Podnosi również ogólny ton ciała i jest doskonałym lekarstwem na przeziębienia.
herbata rumiankowa pomaga zapobiegać możliwym powikłaniom cukrzycy.
Przepis na herbatę jest niezwykle prosty.
bierzemy łyżkę kwiatów rumianku, zalewamy szklanką wrzącej wody i nalegamy jak zwykłą herbatę.
gdy herbata ostygnie, możesz dodać łyżeczkę miodu. Zamiast miodu możesz po prostu włożyć cukier.
należy pamiętać, że miód traci swoje korzystne właściwości w wysokich temperaturach, więc optymalna temperatura napoju dla miodu wynosi 40 stopni.
polecam picie herbaty rumiankowej zamiast aspiryny.
herbata rumiankowa pomaga zapobiegać możliwym powikłaniom cukrzycy.
Przepis na herbatę jest niezwykle prosty.
bierzemy łyżkę kwiatów rumianku, zalewamy szklanką wrzącej wody i nalegamy jak zwykłą herbatę.
gdy herbata ostygnie, możesz dodać łyżeczkę miodu. Zamiast miodu możesz po prostu włożyć cukier.
należy pamiętać, że miód traci swoje korzystne właściwości w wysokich temperaturach, więc optymalna temperatura napoju dla miodu wynosi 40 stopni.
polecam picie herbaty rumiankowej zamiast aspiryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Stokrotka - 9 kcal/100g