napój tonizujący cytrynę
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cytrynę na kawałki, przenieś do rondla, zalej wodą, dodaj cukier, zagotuj.
tutaj wkładamy posiekaną miętę i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
wyłącz ogień, pozwól mu parzyć napój przez około 15 minut.
następnie przefiltruj do dzbanka i włóż do lodówki.
tutaj wkładamy posiekaną miętę i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
wyłącz ogień, pozwól mu parzyć napój przez około 15 minut.
następnie przefiltruj do dzbanka i włóż do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g