skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ugotuj mięso
Krok 3:
Pokrój kurczaka
Krok 4:
Kroimy kiełbaski
Krok 5:
Krok 6:
Smażyć cebulę i marchewkę
Krok 7:
Krok 8:
Drobno posiekaj ogórki
Krok 9:
Gotowe mięso wyjmujemy z bulionu
Krok 10:
Dodaj sos do warzyw
Krok 11:
Następnie włóż ogórki
Krok 12:
Teraz gasimy
Krok 13:
Oddziel mięso od kości
Krok 14:
Krok 15:
Krok 16:
Krok 17:
Gotowe
ugotuj bulion na wieprzowinie.
posiekaj 2 duże cebule i spasseruj na złoty kolor, dodaj 3 łyżki. l pomidor.Wklej z wierzchu i smaż, aż tłuszcz będzie czerwony.
dodaję marchewkę - dodaj kilka startych marchewek do cebuli i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka będzie miękka, aż wszystko będzie pachniało pysznie i duszone, pokrój 5-6 pikli w małe paski i dodaj do cebuli z marchewką.
po 1-1,5 ugotowaniu bulionu wyjmij wieprzowinę, zdemontuj, drobno posiekaj, wróć do bulionu
"zbieramy" naszą mieszankę: dodaj kawałki mięsa i podsmażanie do bulionu gotującego się z wieprzowiną, Możesz 2 łyżki. łyżki kaparów)
najprawdopodobniej nie będziesz musiał solić, ale jeśli to konieczne, dodaj sól, dodaj liść laurowy, przyprawę (mam młyn ziołowy do dań mięsnych) gotuj przez około 10 minut.
wlej pachnącą solniczkę do talerza, dodaj 3-4 oliwki bez pestek, cienkie kółko cytryny, posyp ziołami i ciesz się! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bujenina - 233 kcal/100g