zupa solanka z wędzonkami na bulionie mięsnym

bogata pyszna solanka z cytryną i kwaśną śmietaną dla całej rodziny! Opowiem o tym, jak ugotować zespół solanki.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 10 % 1 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj mięso

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kurczaka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kroimy kiełbaski

  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć cebulę i marchewkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj ogórki

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe mięso wyjmujemy z bulionu

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj sos do warzyw

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie włóż ogórki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Teraz gasimy

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oddziel mięso od kości

  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowe

ugotuj bulion na wieprzowinie.

posiekaj 2 duże cebule i spasseruj na złoty kolor, dodaj 3 łyżki. l pomidor.Wklej z wierzchu i smaż, aż tłuszcz będzie czerwony.

dodaję marchewkę - dodaj kilka startych marchewek do cebuli i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka będzie miękka, aż wszystko będzie pachniało pysznie i duszone, pokrój 5-6 pikli w małe paski i dodaj do cebuli z marchewką.

po 1-1,5 ugotowaniu bulionu wyjmij wieprzowinę, zdemontuj, drobno posiekaj, wróć do bulionu

"zbieramy" naszą mieszankę: dodaj kawałki mięsa i podsmażanie do bulionu gotującego się z wieprzowiną, Możesz 2 łyżki. łyżki kaparów)

najprawdopodobniej nie będziesz musiał solić, ale jeśli to konieczne, dodaj sól, dodaj liść laurowy, przyprawę (mam młyn ziołowy do dań mięsnych) gotuj przez około 10 minut.

wlej pachnącą solniczkę do talerza, dodaj 3-4 oliwki bez pestek, cienkie kółko cytryny, posyp ziołami i ciesz się! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Bujenina - 233   kcal/100g

Podobne przepisy