kot puree ziemniaczane
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Połóż tłuczone ziemniaki na talerzu, nadając mu kształt głowy kota.
Krok 2:
Wytnij z cienkich plasterków kiełbasy kubki-policzki, Trójkąty-uszy.
Krok 3:
Natychmiast połóż je na pysku. Umieść dziobek-oliwkę.
Krok 4:
Wytnij oczy z jajka.
Krok 5:
Wytnij dwa kółka z ogórka, połóż na jajku.
Krok 6:
Zrób źrenice z czarnej oliwki.
Krok 7:
Wąsy będą piórami szczypiorku.
Krok 8:
A język to czerwona papryka.
Krok 9:
Puree ziemniaczane kot jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g