Jigolansh

Łatwe. Do syta. Pyszne-trzy wieloryby, na których stoi to danie! Łatwo. Do syta. Smacznie. Jigolansh to proste i smaczne danie kuchni kaukaskiej.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 15 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 34 % 14 g
227 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.

włóż kurczaka do rondla, włóż obraną marchewkę i nieobraną i umytą cebulę.

sól. Umieść ziarna pieprzu.
gotuj kurczaka do miękkości.

zagnieść mąkę, jajka, sól i wodę na niezbyt strome ciasto. Pozostaw do odpoczynku na 20-30 minut.
wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku.

rozłóż czosnek w dwóch miseczkach, dodaj zmielony pieprz, drobno posiekany koperek.
dodaj majonez ze śmietaną do jednej miski, wymieszaj.

wlej bulion z kurczaka do innej miski.
w trzecim-włóż koncentrat pomidorowy i zalej bulionem.

sosy są gotowe.
z ciasta rozwałkuj kiełbasę, pokrój na kawałki około 2 cm i ugniataj rękami, aby zrobić tortille.

ugotuj tortille w osolonej, wrzącej wodzie.
włóż gotowe tortille do salaterki, posyp ziołami i czosnkiem.

wyjmij kurczaka z bulionu, oddziel mięso od kości i połóż na talerzu posypanym ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy