Sałatka z kurczakiem w pomarańczach
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Zróbmy kosze z pomarańczy. Po obu stronach wykonujemy nacięcia na owocach. Następnie dzielimy na nich pomarańczę i usuwamy rdzeń. Miąższ jednej pomarańczy trafi do sałatki.
Uchwyty na koszach można wyciąć nożyczkami.
drobno posiekaj liście sałaty. Wymieszaj je z miąższem pomarańczowym, posiekanym filetem z kurczaka, papryką, koperkiem, zieloną cebulą. Pieprz i sól wszystko.
dodaj majonez.
układamy porcję sałatki kapustnej z pomarańczami w koszyczkach pomarańczy.
Uchwyty na koszach można wyciąć nożyczkami.
drobno posiekaj liście sałaty. Wymieszaj je z miąższem pomarańczowym, posiekanym filetem z kurczaka, papryką, koperkiem, zieloną cebulą. Pieprz i sól wszystko.
dodaj majonez.
układamy porcję sałatki kapustnej z pomarańczami w koszyczkach pomarańczy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g