domowy czerwony kawior
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
oczyść śledzia, wyjmij z niego kości.
przełóż powstały filet z cebulą przez maszynę do mięsa.
rozgrzej olej razem z sosem pomidorowym, dodaj semolinę, lekko gotuj, ciągle mieszając, aż będzie miękka.
niech ostygnie. Wymieszaj ze śledziem.
taka przekąska jest praktycznie nie do odróżnienia zarówno pod względem smaku, jak i koloru od małego czerwonego kawioru.
przełóż powstały filet z cebulą przez maszynę do mięsa.
rozgrzej olej razem z sosem pomidorowym, dodaj semolinę, lekko gotuj, ciągle mieszając, aż będzie miękka.
niech ostygnie. Wymieszaj ze śledziem.
taka przekąska jest praktycznie nie do odróżnienia zarówno pod względem smaku, jak i koloru od małego czerwonego kawioru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g