domowy czerwony kawior

Urocza przekąska jest dobra zarówno do kanapek, jak i sama! łatwe, smaczne i przyjemne.na każdą uroczystość. Smaczny i przyjemny domowy czerwony kawior.
LanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 50 % 19 g
węglowodany 26 % 10 g
244 kcal
IG: 11 / 89 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
oczyść śledzia, wyjmij z niego kości.

przełóż powstały filet z cebulą przez maszynę do mięsa.

rozgrzej olej razem z sosem pomidorowym, dodaj semolinę, lekko gotuj, ciągle mieszając, aż będzie miękka.

niech ostygnie. Wymieszaj ze śledziem.

taka przekąska jest praktycznie nie do odróżnienia zarówno pod względem smaku, jak i koloru od małego czerwonego kawioru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy