cielęcina w kawie
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cielęcinę na kawałki o grubości 1,5-2 cm.
kawałki odeprzeć. Sól, pieprz.
Kawa mielona.
rozmaryn zmielić palcami i wymieszać z kawą.
rozgrzej patelnię, wlej olej.
kawałki mięsa zwiń w mieszankę kawy i rozmarynu i smaż na patelni do miękkości (3-4 minuty z każdej strony).
podawaj mięso z warzywami.
kawałki odeprzeć. Sól, pieprz.
Kawa mielona.
rozmaryn zmielić palcami i wymieszać z kawą.
rozgrzej patelnię, wlej olej.
kawałki mięsa zwiń w mieszankę kawy i rozmarynu i smaż na patelni do miękkości (3-4 minuty z każdej strony).
podawaj mięso z warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kawa mielona - 200 kcal/100g