cielęcina w kawie

oryginalny przepis na to danie zachwyci cię! Smacznie. Łatwo. Niezwykły. Przepis na cielęcinę w kawie w programie & quot; Kolacja". Postanowiłam spróbować. Wynik był zadowolony.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 16 g
tłuszcze 59 % 24 g
węglowodany 2 % 1 g
276 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
pokrój cielęcinę na kawałki o grubości 1,5-2 cm.
kawałki odeprzeć. Sól, pieprz.

Kawa mielona.

rozmaryn zmielić palcami i wymieszać z kawą.

rozgrzej patelnię, wlej olej.

kawałki mięsa zwiń w mieszankę kawy i rozmarynu i smaż na patelni do miękkości (3-4 minuty z każdej strony).
podawaj mięso z warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kawa mielona - 200   kcal/100g

Podobne przepisy