papryka na zimę z cukrem

świetna przystawka z ostrą i papryką! Spodoba się wszystkim! Uwielbiam tę sałatkę, a ty spróbuj! Moja rodzina i przyjaciele bardzo lubią taką paprykę na zimę.
matanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 44 % 8 g
117 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

obierz bułgarską paprykę i pokrój na 4 części, a następnie na pół, przepuść ostrą paprykę przez maszynkę do mięsa, drobno posiekaj koperek, natkę pietruszki, włóż wszystko do dużej emaliowanej patelni lub miski, zalej olejem, solą, dodaj esencję, cukier - wymieszaj i włóż Gaz (jeśli pieprz dobrze wydziela sok,dodaj mniej niż 0,5 litra wody), dodaj wyciśnięty czosnek i, gdy cała ta masa się zagotuje, gotuj przez 5 minut, wlej sok pozostały w misce do słoików, na ułożoną paprykę. Sterylizuj słoiki z pieprzem (słoik 0,5 l-15 minut), zwiń i umieść pod "futrem", aż ostygnie.


jeśli chcesz ugotować połowę normy, nie możesz jej wysterylizować, po prostu przykryj pokrywkami, a gdy pieprz ostygnie w słoikach, włóż do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy