dżem jabłkowy cukier cynamonowy

udowadnia, że jabłka są nie tylko kwaśne, ale także bardzo słodkie! Jabłka wyglądają jak kandyzowane owoce. Przepis mamy-dżem z jabłek Antonovka
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 40 g
164 kcal
IG: 18 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h 30 min

1.Obierz jabłka, Wytnij środek.
2. Pokrój każde jabłko na 8 części.
3. Wieczorem posyp cukrem, wymieszaj.
4. Rano gotujemy na małym ogniu, aby się nie przypaliło. Pod koniec gotowania dodaj cynamon. Gotowość sprawdzamy kropla po kropli. Kropla dżemu nie powinna się rozprzestrzeniać. Zwiń na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy