zupa z makaronem z podrobami z kurczaka
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj bulion z podrobów, wyjmij podroby.
włóż ziemniaki pokrojone w kostkę do bulionu, w razie potrzeby w paski.
po drodze robimy smażenie. Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym, dodaj startą marchewkę, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
do gotowego ziemniaka dodaj smażenie, sól i pieprz, dodaj podroby i 1 gniazdo makaronu (wstępnie połamane) gotuj na małym ogniu przez 3-4 minuty. Gotowe . Smacznego.
zieleninę i mieloną paprykę można umieścić natychmiast na talerzu .
włóż ziemniaki pokrojone w kostkę do bulionu, w razie potrzeby w paski.
po drodze robimy smażenie. Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym, dodaj startą marchewkę, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
do gotowego ziemniaka dodaj smażenie, sól i pieprz, dodaj podroby i 1 gniazdo makaronu (wstępnie połamane) gotuj na małym ogniu przez 3-4 minuty. Gotowe . Smacznego.
zieleninę i mieloną paprykę można umieścić natychmiast na talerzu .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g