Zupa z makaronem z podrobami z kurczaka

delikatna zupa dla najbardziej ukochanych! Proste, szybkie i z duszą! smaczne i szybkie.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 6 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 48 % 13 g
141 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
zagotuj bulion z podrobów, wyjmij podroby.
włóż ziemniaki pokrojone w kostkę do bulionu, w razie potrzeby w paski.
po drodze robimy smażenie. Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym, dodaj startą marchewkę, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
do gotowego ziemniaka dodaj smażenie, sól i pieprz, dodaj podroby i 1 gniazdo makaronu (wstępnie połamane) gotuj na małym ogniu przez 3-4 minuty. Gotowe . Smacznego.
zieleninę i mieloną paprykę można umieścić natychmiast na talerzu .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy