dżem cebulowy z cytryną i jabłkami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny najprawdopodobniej odnosi się do kuchni włoskiej.
najpierw musisz obrać skórki i nasiona jabłek. Następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop jabłka sokiem z cytryny i posyp cukrem. Następnie musisz obrać czerwoną cebulę, włożyć do rondla, przykryć cukrem. Gdy cebula uwolni sok, postaw garnek na małym ogniu i zagotuj. Następnie dodaj jabłka z sokiem z cytryny do cebuli. Wymieszaj, przykryj garnek pokrywką i gotuj na bardzo małym ogniu przez około godzinę (lub półtorej godziny). Sprawdź gotowość dżemu, a jeśli jest gotowy, wlej do słoików.
ten dżem cebulowy dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, a także z różnymi serami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g