dżem cebulowy z cytryną i jabłkami

fantazyjny przepis na dżem cebulowy! Pyszne niesamowite! Przepis znalazłem w Internecie.
papugaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 35 g
140 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

ten przepis kulinarny najprawdopodobniej odnosi się do kuchni włoskiej.
najpierw musisz obrać skórki i nasiona jabłek. Następnie zetrzyj je na grubej tarce. Skrop jabłka sokiem z cytryny i posyp cukrem. Następnie musisz obrać czerwoną cebulę, włożyć do rondla, przykryć cukrem. Gdy cebula uwolni sok, postaw garnek na małym ogniu i zagotuj. Następnie dodaj jabłka z sokiem z cytryny do cebuli. Wymieszaj, przykryj garnek pokrywką i gotuj na bardzo małym ogniu przez około godzinę (lub półtorej godziny). Sprawdź gotowość dżemu, a jeśli jest gotowy, wlej do słoików.
ten dżem cebulowy dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, a także z różnymi serami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy