sok z buraków
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj buraki na drobnej tarce, wyciśnij przez marlechkę, włóż sok do lodówki. Ciasto zalać wrzącą wodą, gotować przez 10 minut na małym ogniu, odcedzić. Dodaj sok z buraków, cytryny, cukier, pozostałą wrzącą wodę do bulionu, podpal, zagotuj, ale nie gotuj. Napój schłodzić dodać lód i pić dla zdrowia
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
