sok z buraków

w tym napoju buraki zyskują nowy, niepowtarzalny wygląd. Bardzo smaczne i zdrowe. Zapach i smak buraków w ogóle nie jest odczuwalny
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 6 g
24 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
zetrzyj buraki na drobnej tarce, wyciśnij przez marlechkę, włóż sok do lodówki. Ciasto zalać wrzącą wodą, gotować przez 10 minut na małym ogniu, odcedzić. Dodaj sok z buraków, cytryny, cukier, pozostałą wrzącą wodę do bulionu, podpal, zagotuj, ale nie gotuj. Napój schłodzić dodać lód i pić dla zdrowia

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy