skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Moje owoce morza to gotowy koktajl morski.
Krok 2:
Przede wszystkim ugotujmy tagliatelle. Gotuj zgodnie z instrukcjami, włóż do durszlaka, spłucz wodą.
Krok 3:
Podczas gotowania & quot; makaronu & quot; robimy owoce morza. Na patelni rozgrzej olej, pokrój czosnek w kółka, smaż na złoty kolor .aż stanie się przezroczysty. Następnie wyrzuć czosnek.
Krok 4:
Dodaj pastę chili, owoce morza do oleju, wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu.
Krok 5:
Następnie dodaj sezam do smaku, wymieszaj.
Krok 6:
Gdy owoce morza będą gotowe, dodaj nasze telyatelle, wymieszaj i odstaw na kilka minut na patelni. Następnie wyłącz ogień.
Krok 7:
Gotowe cielęciny wsypujemy do porcjowanych talerzy, posypujemy sezamem i ziołami. Smacznego!
jeśli lubisz kuchnię włoską, powinieneś znać danie zwane
tagliatelle
. We Włoszech istnieje cała legenda związana z tym daniem. Uważa się, że tagliatelle zawdzięcza swoje pochodzenie tylko Lukrecji Borgii, której niesamowita fryzura w dniu ślubu podbiła serce jednego z kucharzy i zainspirowała go do stworzenia nowego dania.
ogólnie tagliatelle to coś w rodzaju naszego makaronu (to nie jest spaghetti!). I jest podawany z różnymi produktami, zaczynając od warzyw, a kończąc na darach morza.
uwielbiam owoce morza, więc polecam przepis na tagliatelle z owocami morza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Tagliatelle - 288 kcal/100g