zupa grzybowa z klopsikami
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
suszone grzyby moczyć. Po ich umyciu i ugotowaniu.
dodaj przyprawy do mięsa mielonego. Formujemy klopsiki o wymiarach orzecha włoskiego. Gotuj je w osolonej wodzie.
Przenieś klopsiki do bulionu grzybowego, w którym są już ziemniaki.
gotuj przez 8-10 minut. Kładziemy zielenie.
zupa grzybowa z klopsikami jest gotowa!
dodaj przyprawy do mięsa mielonego. Formujemy klopsiki o wymiarach orzecha włoskiego. Gotuj je w osolonej wodzie.
Przenieś klopsiki do bulionu grzybowego, w którym są już ziemniaki.
gotuj przez 8-10 minut. Kładziemy zielenie.
zupa grzybowa z klopsikami jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g