sos żurawinowy do dań mięsnych

niewyobrażalnie pyszny sos! Idealny dodatek do mięsa. Ten sos różni się od pierwszego tym, że żurawina nie jest mielona, ale pozostaje nienaruszona. Taki sos jest podawany do naczynia w sosie, podczas gdy sos żurawinowy jest dodawany bezpośrednio podczas gotowania potrawy. Taki sos żurawinowy do mięsa jest bardzo aromatyczny, smaczny i piękny!!! Trzy w jednym!!!!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 31 g
122 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

wlej cukier do rondla z wodą. Gotuj mieszając przez pięć minut.

dodaj całe jagody żurawiny do syropu. Gotuj przez pięć minut bez mieszania.

Usuń z ognia. Sos żurawinowy do mięsa można podawać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy