dżem morelowy bez pestek z migdałami na wodzie
skład / składniki
50
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń nasiona z umytych i suszonych moreli.
wymieszaj cukier z wodą, zagotuj na małym ogniu.
przenieś morele do miski, dodaj migdały, Van.cukier, wszystko zalewamy wrzącym syropem.
niech dżem całkowicie ostygnie.
następnie zagotuj na małym ogniu, nie mieszaj, nie gotuj.
robimy to 5-6 razy. Po ułożeniu dżemu w słoikach i przekręceniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g