szybka zupa z grillowanym mięsem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę
Krok 2:
Napełnij wodą i podpal.
Krok 3:
Obierz warzywa. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Zetrzyj marchewki.
Krok 4:
Pokrój mięso na małe kostki.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię olejem roślinnym,
Krok 6:
Rozłóż mięso i smaż je do miękkości.
Krok 7:
Dodaj cebulę. Usmaż to.
Krok 8:
Dodaj marchewki. Obsmażać.
Krok 9:
Dodaj paprykę. Obsmażać.
Krok 10:
Pasta pomidorowa
Krok 11:
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wlej trochę wody i gotuj wszystko przez około 5 minut.
Krok 12:
Makaron
Krok 13:
Zmiel makaron. Włóż do garnka z ziemniakami.
Krok 14:
Rozgotuj na patelni z ziemniakami i makaronem. Sól, pieprz, dodaj pieprz laurowy.
Krok 15:
5 minut po ugotowaniu zdejmij z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g