Szybka zupa z grillowanym mięsem

obfity pierwszy można przygotować w zaledwie 40 minut! Łatwo. Smacznie. Kiedy trzeba zrobić zupę bardzo szybko, robię właśnie tę. Od obierania warzyw po gotową zupę, zajmuje mi to około 40 minut.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 38 % 3 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij wodą i podpal.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz warzywa. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Zetrzyj marchewki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój mięso na małe kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej patelnię olejem roślinnym,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż mięso i smaż je do miękkości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj cebulę. Usmaż to.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj marchewki. Obsmażać.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj paprykę. Obsmażać.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pasta pomidorowa

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wlej trochę wody i gotuj wszystko przez około 5 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Makaron

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zmiel makaron. Włóż do garnka z ziemniakami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozgotuj na patelni z ziemniakami i makaronem. Sól, pieprz, dodaj pieprz laurowy.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    5 minut po ugotowaniu zdejmij z ognia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy