Juszka po polsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze umyj podroby, po ugotowaniu do miękkości.
włóż proso do wrzącego bulionu. Tam też-ziemniaki. Gotujemy wszystko do połowy.
kładziemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj, aż proso będzie gotowe.
posyp świeżą zieloną cebulą, możesz koperek, pietruszkę.
Yushka jest gotowa na polowanie.
włóż proso do wrzącego bulionu. Tam też-ziemniaki. Gotujemy wszystko do połowy.
kładziemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotuj, aż proso będzie gotowe.
posyp świeżą zieloną cebulą, możesz koperek, pietruszkę.
Yushka jest gotowa na polowanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g