Karmel na patyku

bardzo prosty i pyszny przepis zachwyci Twojego malucha!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 95 % 56 g
249 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

nauczyłem się tego kulinarnego przepisu na karmel na patyku od mojej babci, która często go gotowała i od razu przypomniałem sobie dzieciństwo i cukierki babci. Teraz przygotowuję je dla moich dzieci. Bardzo prosty i pyszny przepis. I przygotowuje się w ten sposób: wodę należy wymieszać z granulowanym cukrem i wlać do małego rondla. Następnie musisz dodać sok z cytryny i umieścić na kuchence. Musisz gotować, aż masa będzie gęsta, a także do pojawienia się jasnobrązowego koloru. Następnie należy usunąć masę z pieca i mieszać przez około trzydzieści sekund, a następnie ułożyć gotową masę formy nasmarowanej olejem roślinnym i włożyć do każdej formy wypełnionej karmelem patyczek do lodów. Następnie należy pozostawić w tej pozycji do ostygnięcia. Więc karmel na patyku jest gotowy do użycia! To słodkie jedzenie, to deser! Smacznego! Jedz dla zdrowia! Karmel-to znany nam smak koguta cukrowego na patyku, delikatna chrupiąca skórka na owocach, ozdoby z karmelu na torcie i krucha pyszna część creme brulee.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy