skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nauczyłem się tego kulinarnego przepisu na karmel na patyku od mojej babci, która często go gotowała i od razu przypomniałem sobie dzieciństwo i cukierki babci. Teraz przygotowuję je dla moich dzieci. Bardzo prosty i pyszny przepis. I przygotowuje się w ten sposób: wodę należy wymieszać z granulowanym cukrem i wlać do małego rondla. Następnie musisz dodać sok z cytryny i umieścić na kuchence. Musisz gotować, aż masa będzie gęsta, a także do pojawienia się jasnobrązowego koloru. Następnie należy usunąć masę z pieca i mieszać przez około trzydzieści sekund, a następnie ułożyć gotową masę formy nasmarowanej olejem roślinnym i włożyć do każdej formy wypełnionej karmelem patyczek do lodów. Następnie należy pozostawić w tej pozycji do ostygnięcia. Więc karmel na patyku jest gotowy do użycia! To słodkie jedzenie, to deser! Smacznego! Jedz dla zdrowia! Karmel-to znany nam smak koguta cukrowego na patyku, delikatna chrupiąca skórka na owocach, ozdoby z karmelu na torcie i krucha pyszna część creme brulee.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g