skład / składniki
metoda gotowania
w domu - nie ma ziarna, z wyjątkiem jęczmienia niekochanego przez wszystkich. I trzeba gotować jedzenie, rodzina nie zrozumie ... jaki jest przepis kulinarny z "zębów", jak mój syn nazywa jęczmień perłowy... kiedyś eksperymentalnie przygotowałem takie drugie danie. Nawet syn, który nie je jęczmienia w żadnej formie, był zadowolony z tak smacznej i zdrowej kolacji.
więc pokroimy smalec na małe kawałki, które kupimy z dobrymi warstwami mięsa. Gdy tylko smalec puści tłuszcz, dodaj tam również drobno posiekane mięso. Podczas gdy mięso jest smażone na smalcu, pokrój cebulę i dodaj ją do mięsa ze smalcem.
wystarczy tłuszcz w garnku, a mianowicie w nim ugotujemy jęczmień z kiszoną kapustą. Tutaj dodamy jęczmień (nawiasem mówiąc, można go zastąpić ryżem). Usmaż płatki i zalej wszystko wrzącą wodą. Gdy tylko masa się zagotuje, robimy bardzo małe światło i przykrywamy pokrywką – niech marnieje, aż będzie prawie gotowa. Gdy woda nie będzie już na powierzchni zbóż, dodaj tutaj kiszoną kapustę. I lepiej drobno posiekać. Wymieszaj składniki i ponownie-dusić(a raczej słowo dusić jest tutaj bardziej odpowiednie)!
możesz, jeśli chcesz, dodać tutaj trochę pomidora. Ale nawet bez niego danie jest objadaniem się. Kiedy będzie gotowy, a zrozumiemy to, po spróbowaniu kaszy, wyłącz ogień, zostaw garnek na kuchence-pozwól mu się zaparzyć. A następnie, przed podaniem, udekoruj każdą porcję gałązką pietruszki lub selera!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g