Barszcz chudy
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek pokrój obrane ziemniaki w równe kostki, włóż do rondla, zalej wodą i gotuj przez dziesięć minut. W tym czasie sami kroimy dobrze obrane marchewki i buraki w paski lub, jeśli preferowana jest Tarka, trzy wszystkie na grubej tarce. Pokrój cebulę i słodką paprykę na półpierścienie, drobno posiekaj kapustę. Marchewki, buraki, paprykę i cebulę układamy w zgrabne stosy na patelni, na której już znajduje się rozgrzany olej, i smażymy tak, aby Kolory tych produktów się nie mieszały. W takim przypadku nasz Barszcz okaże się piękniejszy. Przed końcem smażenia dodaj pieprz i sól do smaku. Dodaj kapustę do już częściowo ugotowanych ziemniaków, a po trzech minutach dodaj naszą pachnącą pieczeń. Gotuj przez 5-7 minut, a następnie wlej sok z kiszonych buraków (które można zastąpić pomidorami).
zanurz umyty liść laurowy i goździki na patelni, jeśli lubisz jego smak. Gdy Barszcz się zagotuje, wyjmij go z pieca i pozostaw pod pokrywką na 20-30 minut. Następnie wlej do talerzy i nakarm członków rodziny. Ten przepis kulinarny pomoże między innymi zrzucić dodatkowe kilogramy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g