Ser Brunost
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy serwatkę podsypową z gotowania sera na podpuszczce z Bakzdrav, wlewamy do rondla z grubym dnem i rozpalamy.
Krok 2:
Gotuj do 3/4 całkowitej masy.
Krok 3:
Dodaj śmietanę i pozostaw trochę więcej na małym ogniu.
Krok 4:
Gotowy ser & quot; Brunost & quot; ubijamy blenderem na gładką masę.
Krok 5:
Wlej do foremek na muffinki i włóż do lodówki. Ser okazuje się karmelowy.Bardzo niesamowity smak.
bardzo niezwykły smak i łatwy do zrobienia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g