smażona sieja z grzybami w śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.Rozpuść połowę porcji masła na patelni z grubym dnem, rozłóż filet z siei, dopraw solą i pieprzem, smaż rybę przez 4-5 minut z każdej strony. Przenieś rybę na talerz.
2. Roztop pozostałe masło na patelni, usmaż grzyby. Obierz szalotkę, posiekaj nożem razem z natką pietruszki, rozłóż na grzybach, smaż przez 5 minut. Wlej wino, zagotuj i trzymaj w ogniu, aż ciecz wyparuje do połowy. Na tym etapie wlej śmietanę i dodaj śmietanę, gotuj przez minutę, aż zgęstnieje.
ułóż rybę w porcjach, polej sosem, pieprzem, w razie potrzeby uzupełnij ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sig - 144 kcal/100g