skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć koktajl morski? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Kupując koktajl morski, upewnij się, że nie ma imitacji krewetek i krabów - bardziej smaczne są naturalne owoce morza. Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz użyć gotowego soku z cytryny. jeśli wyciśniesz sok z cytryny, najpierw go sparz , aby cytryna dała więcej soku. Olej roślinny może być również dowolnym olejem, od oliwy po bawełnę.
Krok 2:
Koktajl morski rozmrozić, spuścić cały uwolniony płyn. Każdy sprzedaje różne koktajle morskie: mój zawiera małe krewetki, ośmiornice, mątwy i pierścienie kałamarnicy. Niektóre rodzaje koktajli morskich obejmują również małże i macki kałamarnicy.
Krok 3:
Skrop owoce morza sokiem z cytryny. To usunie silny rybi zapach.
Krok 4:
Następnie wlej sos sojowy. Kilka słów o sosie sojowym. Obecnie na rynku jest wiele tanich opcji tego sosu. Radzę wybrać naturalny sos sojowy fermentacji. W szczególności do tego dania idealny będzie słodki sos sojowy.
Krok 5:
Posolić owoce morza, pozostawić do marynowania jeszcze przez 20 minut do 1 godziny. Płyn zostanie ponownie uwolniony i należy go również spuścić. Również sam dostosuj ilość soli, ponieważ należy pamiętać, że sos sojowy jest wystarczająco słony.
Krok 6:
Na patelni dobrze rozgrzej olej roślinny, włóż koktajl morski. Smażyć na wystarczająco dużym ogniu, ciągle mieszając. W tym momencie możesz dodać do patelni swoje ulubione przyprawy i przyprawy. Koperek, ziele angielskie i świeży posiekany czosnek są tutaj idealne, co można jednak zastąpić czosnkiem w proszku. Nie przestawaj mieszać, jeśli to konieczne, zmniejsz nieco ciepło, aby owoce morza się nie przypaliły.
Krok 7:
Piecz do miękkości (w zależności od specyfiki kuchenki, wybranej patelni i ilości płynu w owocach morza, czas smażenia waha się od 5 do 15 minut). Nawet jeśli twój koktajl zawiera kalmary, które gotują się przez 2 minuty, nie zmniejszaj czasu gotowania, kalmary nie będą twarde.
Krok 8:
Podawaj danie na ciepło lub na zimno. Doskonale uzupełnij takie smażone owoce morza świeżymi sezonowymi warzywami lub lekką sałatką warzywną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g