Sałatka z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić sałatkę z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka? Niezbędne składniki
Krok 2:

Umyj wątróbkę drobiową, Usuń drogi żółciowe (jeśli są dostępne)
Krok 3:

Przenieś do miski blendera
Krok 4:

Zmiel na gładką masę
Krok 5:

Sól
Krok 6:

Pieprz
Krok 7:

Dodaj mąkę
Krok 8:

Jajko
Krok 9:

Wlać 2 stół. l. olej roślinny
Krok 10:

Dobrze wymieszaj
Krok 11:

Na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym usmaż naleśniki z wątroby
Krok 12:

Uwaga - smażą się dość szybko
Krok 13:

Naleśniki z wątróbką są gotowe - pozostaw do ostygnięcia
Krok 14:

Pokrój ogórki w cienkie paski
Krok 15:

Posiekaj koperek
Krok 16:

Pokrój naleśniki wątrobowe w paski
Krok 17:

Dodaj koreańską marchewkę
Krok 18:

Dopraw sałatkę majonezem
Krok 19:

Wymieszaj-a sałatka jest gotowa, teraz masz witaminy nawet w zimnych porach roku
Krok 20:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g



