nadziewane naleśniki
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Z Nutelli tworzymy małe ciasta, rozprowadzamy je na pergaminie i wysyłamy do zamrażarki na 20-30 minut.
2. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do miski, dodaj szczyptę soli i cukru.
3. Rozbij jajko na suche składniki i wlej ciepłe mleko, wymieszaj ciasto trzepaczką.
4. Wlej ciasto łyżką na patelnię z nieprzywierającą powłoką, rozłóż ciasto Nutella, wlej na nie więcej ciasta.
5. Smażyć naleśniki z obu stron na piękny złoty kolor.
podawaj na stole w ciepłej formie.
ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło czekoladowe - 642 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g