wieprzowina w pośpiechu

Kolacja HYIP! Kiedy chcesz mięsa, ale nie możesz się z nim bawić! Uwielbiam ten przepis, nic więcej!
Goloda-NetAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 68 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
227 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 5 min

najpierw podsmaż pokrojoną wieprzowinę na patelni (bez pokrywki) bez oleju, aby cała woda z mięsa zniknęła, dopiero potem dodaj olej i smaż na złoty kolor, a następnie dodaj sól, koperek, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut, aż będzie miękka

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy