wieprzowina w pośpiechu
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw podsmaż pokrojoną wieprzowinę na patelni (bez pokrywki) bez oleju, aby cała woda z mięsa zniknęła, dopiero potem dodaj olej i smaż na złoty kolor, a następnie dodaj sól, koperek, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut, aż będzie miękka
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g