jagnięce nerki ujgurskie

Elegancka gorąca przekąska na każdą ucztę. Jagnięce nerki ujgurskie z ostrym sosem-Oryginalne i smaczne! Nerki według tego przepisu w gotowej formie przypominają szyszki, a sok uwolniony podczas gotowania, w połączeniu z sosem sojowym i pikantnymi dodatkami, sprawi, że smak potrawy będzie pikantny i ostry. Co mogę powiedzieć, musisz spróbować!
sonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 42 % 16 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

myjemy nerki, usuwamy film, moczowody. Przecinamy każdą nerkę na pół, obracamy - i jeszcze raz na pół. Okazuje się, że ćwiartki. W każdej ćwiartce wykonujemy nacięcia w poprzek i wzdłuż. Nacięcia powinny być głębokie, ale nie przelotowe.

wlej olej roślinny na patelnię Wok, podgrzej na dużym ogniu i smaż nerki przez 2 minuty. Następnie dodaj sól, sos sojowy, Zira, czerwony pieprz. Posiekaj czosnek, a także dodaj do nerek.

smaż jeszcze przez 4 minuty i danie jest gotowe.

podawaj na gorąco i jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Nerki jagnięce - 77   kcal/100g

Podobne przepisy