jagnięce nerki ujgurskie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
myjemy nerki, usuwamy film, moczowody. Przecinamy każdą nerkę na pół, obracamy - i jeszcze raz na pół. Okazuje się, że ćwiartki. W każdej ćwiartce wykonujemy nacięcia w poprzek i wzdłuż. Nacięcia powinny być głębokie, ale nie przelotowe.
wlej olej roślinny na patelnię Wok, podgrzej na dużym ogniu i smaż nerki przez 2 minuty. Następnie dodaj sól, sos sojowy, Zira, czerwony pieprz. Posiekaj czosnek, a także dodaj do nerek.
smaż jeszcze przez 4 minuty i danie jest gotowe.
podawaj na gorąco i jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Nerki jagnięce - 77 kcal/100g