pilaw z dzikiego ryżu z grzybami i kasztanami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
2. Dodaj drobno posiekany seler i cebulę do patelni.
3. Kładziemy tam grzyby pokrojone w plasterki.
4. Smażyć przez około 5 minut, aż cebula stanie się półprzezroczysta, a nadmiar wilgoci wyparuje z grzybów.
5. Łączymy wszystkie składniki z wyjątkiem pietruszki w kotle, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy (około 1 godziny 15 minut), aż cały płyn zostanie wchłonięty przez ryż.
podajemy na stole, posypując posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Kasztan szlachetny świeży - 194 kcal/100g
- Kasztan szlachetny suszony - 377 kcal/100g
- Gotowane kasztany - 131 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Dziki ryż - 357 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g