wątróbka z indyka z marchewką i cebulą w śmietanie

świetna niedroga kolacja dla całej rodziny! I pyszne! Przepis naprawdę nie wymaga specjalnego czasu i budżetu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 13 g
tłuszcze 62 % 24 g
węglowodany 5 % 2 g
271 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

jeśli dodasz do zwykłego Dania-pieczoną w śmietanie wątrobę-marchewkę, to tylko na tym skorzysta. Marchewki dodadzą słodyczy i soczystości, wątróbka nadal jest produktem o dość lepkiej konsystencji, dlatego zwykle gotuje się ją w sosach i sosach, ale jeśli są po prostu smażone, starają się zmniejszyć kawałki i dodać warzywa.
aby zrobić wątrobę z marchewką i cebulą, wystarczy mieć te produkty, sól i olej do smażenia.
algorytm gotowania jest prawie taki sam, jak rozważaliśmy w przepisie " wątróbka drobiowa z marchewką i cebulą w śmietanie ":
- przygotuj wątrobę: umyj, Usuń kanały i pokrój na duże kawałki;
- na patelni rozgrzej olej i lekko usmaż cebulę, dodaj marchewki pokrojone w paski, doprowadź do miękkości;
- na patelni do warzyw dodajemy wątrobę i smażymy z obu stron;
- Wprowadzamy śmietanę do naczynia, przykrywamy pokrywką i gotujemy do pełnej gotowości-5-6 minut).
podawaj z dodatkami lub bez, możesz dodać zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka z indyka - 276   kcal/100g

Podobne przepisy