skład / składniki
metoda gotowania
jeśli dodasz do zwykłego Dania-pieczoną w śmietanie wątrobę-marchewkę, to tylko na tym skorzysta. Marchewki dodadzą słodyczy i soczystości, wątróbka nadal jest produktem o dość lepkiej konsystencji, dlatego zwykle gotuje się ją w sosach i sosach, ale jeśli są po prostu smażone, starają się zmniejszyć kawałki i dodać warzywa.
aby zrobić wątrobę z marchewką i cebulą, wystarczy mieć te produkty, sól i olej do smażenia.
algorytm gotowania jest prawie taki sam, jak rozważaliśmy w przepisie "
wątróbka drobiowa z marchewką i cebulą w śmietanie
":
- przygotuj wątrobę: umyj, Usuń kanały i pokrój na duże kawałki;
- na patelni rozgrzej olej i lekko usmaż cebulę, dodaj marchewki pokrojone w paski, doprowadź do miękkości;
- na patelni do warzyw dodajemy wątrobę i smażymy z obu stron;
- Wprowadzamy śmietanę do naczynia, przykrywamy pokrywką i gotujemy do pełnej gotowości-5-6 minut).
podawaj z dodatkami lub bez, możesz dodać zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka z indyka - 276 kcal/100g