gulasz z meksykańskiej mieszanki i pierogów
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgrzej olej na patelni.
2. Na patelnię włożyć pierogi i warzywa. Dodaj sól. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, aż płyn całkowicie odparuje, a warzywa i pierogi będą lekko opiekane.
3. Wymieszaj naczynie i pozwól mu lekko się przypiekać po drugiej stronie. Możesz przykryć pokrywką lub zostawić ją taką, jaka jest.
możesz również dodać dowolne przyprawy do takiego gulaszu, będzie tylko smaczniejszy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g