gulasz z meksykańskiej mieszanki i pierogów

bardzo szybki obiad z zamrażarki. Z pełnym zestawem przydatnych! Przygotować. Oprócz witamin z warzyw otrzymasz błonnik, a z pierogów - węglowodany i białko. Smaczne, a nawet zdrowe danie, jeśli nie weźmiesz pod uwagę, że jest smażone.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 50 % 16 g
196 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Rozgrzej olej na patelni.
2. Na patelnię włożyć pierogi i warzywa. Dodaj sól. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, aż płyn całkowicie odparuje, a warzywa i pierogi będą lekko opiekane.
3. Wymieszaj naczynie i pozwól mu lekko się przypiekać po drugiej stronie. Możesz przykryć pokrywką lub zostawić ją taką, jaka jest.
możesz również dodać dowolne przyprawy do takiego gulaszu, będzie tylko smaczniejszy.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g
  • Meksykańska mieszanka mrożona - 72   kcal/100g

Podobne przepisy