delikatne mięso strusia
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Strusie mięso doskonale wchłania smak przypraw. Nie tłuste i pożywne.
pokrój miąższ na porcje. Możesz pokroić w kostkę. W misce wymieszaj olej słonecznikowy i wino. W tej marynacie moczyć kawałki mięsa przez kwadrans. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni i piecz przez 15 minut. Podawaj z ulubionym dodatkiem. SOS też się sprawdzi. Smacznego!
pokrój miąższ na porcje. Możesz pokroić w kostkę. W misce wymieszaj olej słonecznikowy i wino. W tej marynacie moczyć kawałki mięsa przez kwadrans. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni i piecz przez 15 minut. Podawaj z ulubionym dodatkiem. SOS też się sprawdzi. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mięso strusia - 159 kcal/100g