Catalea

koniecznie spróbuj catalea-sałatki z mięsem ośmiornicy! Łatwe i proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 26 % 6 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
smażyć ośmiornicę na oliwie z oliwek przez 25 minut. na średnim ogniu z dodatkiem wody, przykryty pokrywką.

dodaj gotowane ziemniaki (małe), pokrojone na 2 części i smaż przez kolejne 1 minutę na dużym ogniu, sól. Pokrój pomidory koktajlowe na 2 części. Wymieszaj sałatkę, oliwki, pomidory z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, sól. Rozłóż mieszaninę na talerzu. Dodaj ośmiornicę i ziemniaki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ośmiornica - 164   kcal/100g

Podobne przepisy