Catalea
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
smażyć ośmiornicę na oliwie z oliwek przez 25 minut. na średnim ogniu z dodatkiem wody, przykryty pokrywką.
dodaj gotowane ziemniaki (małe), pokrojone na 2 części i smaż przez kolejne 1 minutę na dużym ogniu, sól. Pokrój pomidory koktajlowe na 2 części. Wymieszaj sałatkę, oliwki, pomidory z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, sól. Rozłóż mieszaninę na talerzu. Dodaj ośmiornicę i ziemniaki.
dodaj gotowane ziemniaki (małe), pokrojone na 2 części i smaż przez kolejne 1 minutę na dużym ogniu, sól. Pokrój pomidory koktajlowe na 2 części. Wymieszaj sałatkę, oliwki, pomidory z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, sól. Rozłóż mieszaninę na talerzu. Dodaj ośmiornicę i ziemniaki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ośmiornica - 164 kcal/100g