Sałatka z wątróbką i gruszką

wątróbka z gruszką to całkiem smaczne połączenie, spróbuj tej sałatki! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 44 % 11 g
122 kcal
IG: 73 / 0 / 27

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

opłucz wątróbkę drobiową, usuń wszystkie filmy i żyły. Pokrój w porcje i osusz na ręczniku papierowym.

gruszki obierz i pokrój w plastry o średniej grubości, pomidory koktajlowe na pół. Do sosu sojowego dodaj miód i wymieszaj.

dobrze rozgrzej olej na patelni. Wymieszaj wątrobę z bazylią. Zwiń kawałki wątroby w mące i szybko usmaż je na średnim ogniu, aż będą złote.

w głębokim talerzu sałatkowym ułóż plasterki gruszki i pomidory. Dodaj wątrobę i polej sosem sojowym z miodem. Delikatnie wymieszaj, nie uszkadzając plasterków. Podawaj natychmiast.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy