skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów. Zamiast octu ryżowego możesz wziąć trzy łyżki. l sok z cytryny.
Krok 2:
Mleko rozmrażamy, odcinamy ogony i dobrze spłukujemy. Wkładamy je do miski, napełniamy wodą z rozcieńczonym octem i pozostawiamy na 10 minut. Następnie wrzuć do durszlaka.
Krok 3:
Pokrój cebulę w cienkie ćwiartki, posiekaj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Podgrzej połowę oleju na dużej patelni, włóż warzywa i lekko pozostaw do miękkości.
Krok 5:
Mleko suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy w poprzek na dwie lub trzy części.
Krok 6:
Włóż na patelnię do warzyw, wlej pozostały olej i wymieszaj.
Krok 7:
Gotujemy wszystko razem na dużym ogniu przez 7-8 minut bez pokrywki, aż płyn wyparuje. Cały czas mieszaj szpatułką.
Krok 8:
Drobno posiekaj czosnek i paprykę dużym nożem.
Krok 9:
Gdy mleko na patelni zacznie "strzelać", dodajemy posiekany czosnek, paprykę, paprykę, wlewamy sos sojowy.
Krok 10:
Szybko wymieszaj, dostosuj sól, przykryj pokrywką i wyłącz kuchenkę. Pozostaw pod pokrywką na pół godziny do impregnacji i ostygnięcia.
Krok 11:
Następnie serwujemy i podajemy do stołu. Okazuje się pyszne-po prostu super! Polecam wszystkim, zwłaszcza mężczyznom...))) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Rafinowany olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Mleko rybne - 100 kcal/100g