skład / składniki
metoda gotowania
jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że wszystkie przepisy kulinarne na kebaby są reprezentowane przez mięso. Teraz kucharze oferują gotowanie kebabów przy użyciu ryb. Szaszłyki rybne, bieługa zasługują na szczególną uwagę. Naprawdę można go nazwać delikatnym. Różnica między kebabem rybnym polega na tym, że ma własne marynaty. Również ryby, takie jak jedzenie, gotują się znacznie szybciej niż mięso, więc istnieją również tajemnice marynat.
aby ugotować szaszłyki rybne, bieługa, musisz najpierw pokroić filet na kwadraty. Najlepiej, jeśli mają rozmiar 6x6 centymetrów. Następnie obierz cebulę. Pokrój go w półpierścienie. Wymieszaj z rybą. Sól, pieprz. Do solenia użyj grubej soli. Jeśli chcesz, dodaj warzywa do mięsa. Umieść rybę do marynowania. W przeciwieństwie do mięsa wystarczy na to tylko dwie godziny. Jeśli ryba była mrożona, możesz marynować jeszcze krócej. Piecz belugę na rozżarzonych węglach. W trakcie tego procesu stale spryskaj go wodą, a także sokiem z cytryny z połowy cytryny. Możesz podawać szaszłyki bezpośrednio na szaszłykach. Przed podaniem posyp go sokiem z granatów, a także posyp cebulą i ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Bieługa blanszowana - 234 kcal/100g
- Świeża bieługa - 147 kcal/100g
- Beluga suszona - 327 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g