zwykły biały z mięsem na drożdżach

nie masz okazji zjeść smacznej przekąski w pracy? Ten przepis pomoże! Przepis kulinarny bielyashy z mięsem jest jednym z pierwszych w moim notatniku. To wspaniały posiłek w porze lunchu na lunch dla tych, którzy nie mają okazji zjeść przekąski w jadalni lub kawiarni. Belyash to mięso i ciasto. Istnieją różne opcje jego przygotowania. Opcja 3 wykorzystuje mięso wołowe.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 14 g
tłuszcze 15 % 6 g
węglowodany 50 % 20 g
190 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

Tak więc, podobnie jak w poprzednich dwóch przepisach kulinarnych, przygotuj ciasto drożdżowe. Bierzemy drożdże i rozpuszczamy je w ciepłej wodzie. Dodaj do nich cukier. W tym przepisie kulinarnym sól nie jest wymagana. Na koniec włóż mąkę. Zagnieść ciasto. Umieszczamy go w osobnym miejscu. Przykryj górę ręcznikiem. Ciasto powinno wyrosnąć. W tym czasie z łatwością przygotujesz nadzienie. Weź tłustą wołowinę i zamień ją w mięso mielone za pomocą grubej maszynki do mięsa. Przewiń do niego również cebulę i tłuszcz. Wszystko dobrze wymieszaj. Pieprz, sól. Dodaj trochę wody. Więc nadzienie będzie bardziej satysfakcjonujące. Jeśli ciasto pasuje, pamiętaj o nim i pokrój na kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek w cienką warstwę. Włóż nadzienie i zawiń. W środku powinien pozostać otwór. Smażyć takie jedzenie na patelni. Musisz włożyć do niego tłuszcz, stopić i podgrzać. Weź patelnię głęboką i grubymi ścianami. Najpierw usmaż biel z otwartej strony, a następnie z drugiej.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal / 100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Tłuszcz stołowy - 899   kcal/100g
  • Tłuszcz kulinarny - 897   kcal/100g
  • Tłuszcz cukierniczy - 897   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy