skład / składniki
metoda gotowania
Tak więc, podobnie jak w poprzednich dwóch przepisach kulinarnych, przygotuj ciasto drożdżowe. Bierzemy drożdże i rozpuszczamy je w ciepłej wodzie. Dodaj do nich cukier. W tym przepisie kulinarnym sól nie jest wymagana. Na koniec włóż mąkę. Zagnieść ciasto. Umieszczamy go w osobnym miejscu. Przykryj górę ręcznikiem. Ciasto powinno wyrosnąć. W tym czasie z łatwością przygotujesz nadzienie. Weź tłustą wołowinę i zamień ją w mięso mielone za pomocą grubej maszynki do mięsa. Przewiń do niego również cebulę i tłuszcz. Wszystko dobrze wymieszaj. Pieprz, sól. Dodaj trochę wody. Więc nadzienie będzie bardziej satysfakcjonujące. Jeśli ciasto pasuje, pamiętaj o nim i pokrój na kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek w cienką warstwę. Włóż nadzienie i zawiń. W środku powinien pozostać otwór. Smażyć takie jedzenie na patelni. Musisz włożyć do niego tłuszcz, stopić i podgrzać. Weź patelnię głęboką i grubymi ścianami. Najpierw usmaż biel z otwartej strony, a następnie z drugiej.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal / 100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g