skład / składniki
metoda gotowania
główną różnicą między kazachskimi białymi jest ich wypełnienie. Zwracam uwagę na przepis kulinarny, który jest również nazywany "Bielasz po kazachsku", ale jest to opcja numer dwa. Belyashi to obfite jedzenie, które może nasycić żołądek każdej osoby. To, co ugotujesz, zależy od ciebie. Wszystko zależy od twoich osobistych preferencji. Jeśli nie lubisz ryb, powinieneś zapoznać się z przepisem kulinarnym "Bielasz po kazachsku. Opcja 2".
na początek zagniatamy również ciasto drożdżowe. Drożdże rozcieńczamy również w ciepłej wodzie, dodajemy następujące składniki w bezpośredniej kolejności: cukier, sól, mąkę. Odstawiamy ciasto na bok i czekamy, aż będzie pasować. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Aby to zrobić, oddziel mięso kaczki i kurczaka od kości i przewiń w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym. Wskazane jest, aby wziąć ruszt w maszynce do mięsa z dużymi otworami. Przewiń z mięsem cebula. Farsz pieprz, sól, dodaj trochę wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto się pojawi, weź je i pokrój na małe kawałki. Rozwiń jeden z nich. Umieść nadzienie na środku. Zawiń krawędzie. Na patelnię wlej tłuszcz z kurczaka lub kaczki. Niech się zagotuje. Dopiero potem możesz położyć Biel i smażyć. Zacznij smażyć od otwartej strony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g