skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych bułek z bakłażanem z nadzieniem i przygotowujemy ostatni, dodając do talerza dwieście gramów twarogu jedną łyżeczkę mieszanki koperku, kolendry, pietruszki, trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.
Krok 2:

Dodaj jedną łyżkę kwaśnej śmietany do wspólnego talerza, trochę soli z czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 3:

Pokrój dwa bakłażany w cienkie plasterki.
Krok 4:

Płytki z bakłażana układamy na patelni rozgrzanej oliwą z oliwek i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Krok 5:

Połóż smażone talerze z bakłażana na papierowej serwetce, która pozwoli im ostygnąć i uwolnić się od nadmiaru tłuszczu.
Krok 6:

Pokrój jednego pomidora w kostkę o określonej grubości.
Krok 7:

Ugotowane nadzienie twarogowe umieszcza się na każdym talerzu z bakłażanem i ostrożnie zawija w bułki.
Krok 8:

Bakłażany zwinięte w bułki z nadzieniem twarogowym dekorujemy kawałkiem pomidora i mocujemy wykałaczką lub szpikulcem.
Krok 9:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
uwielbiane przez wszystkich niebieskie! Przepis na pyszną przekąskę na raz dwa trzy... Obfite bułki są dobre na śniadanie i kolację, mogą być również doskonałym dodatkiem do lunchu.
bułki z bakłażanem bardzo dobrze komponują się z różnymi nadzieniami, więc eksperymentowanie z tym przepisem jest nieskończone.
prosty przepis na pyszne bakłażany. Radzimy przygotować nasze danie!
bakłażan w sensie Botanicznym jest uważany za jagodę, podczas gdy w sensie kulinarnym jest uważany za warzywo. Hodowcy wyhodowali różnorodne odmiany bakłażana pod względem kształtu, wielkości i koloru. Najczęściej spotykane są małe i kolorowe formy na Dalekim Wschodzie. Ich kształt waha się od cylindrycznego i gruszkowatego do prawie kulistego. Masa bakłażana również znacznie się zmienia - od 30 g do 2 kg.kolor bakłażana może być nie tylko niebieski lub fioletowy. W Rosji tradycyjnie cenione są ciemnofioletowe owoce średniej wielkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g


