Roladki z bakłażana z nadzieniem twarogowym

przepis na pyszną przekąskę raz dwa trzy! Te obfite roladki są dobre na śniadanie i kolację i mogą być również wspaniałym dodatkiem do lunchu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 38 % 5 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych bułek z bakłażanem z nadzieniem i przygotowujemy ostatni, dodając do talerza dwieście gramów twarogu jedną łyżeczkę mieszanki koperku, kolendry, pietruszki, trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj jedną łyżkę kwaśnej śmietany do wspólnego talerza, trochę soli z czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój dwa bakłażany w cienkie plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Płytki z bakłażana układamy na patelni rozgrzanej oliwą z oliwek i smażymy na złoty kolor z każdej strony.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż smażone talerze z bakłażana na papierowej serwetce, która pozwoli im ostygnąć i uwolnić się od nadmiaru tłuszczu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jednego pomidora w kostkę o określonej grubości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane nadzienie twarogowe umieszcza się na każdym talerzu z bakłażanem i ostrożnie zawija w bułki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bakłażany zwinięte w bułki z nadzieniem twarogowym dekorujemy kawałkiem pomidora i mocujemy wykałaczką lub szpikulcem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

uwielbiane przez wszystkich niebieskie! Przepis na pyszną przekąskę na raz dwa trzy... Obfite bułki są dobre na śniadanie i kolację, mogą być również doskonałym dodatkiem do lunchu.
bułki z bakłażanem bardzo dobrze komponują się z różnymi nadzieniami, więc eksperymentowanie z tym przepisem jest nieskończone.
prosty przepis na pyszne bakłażany. Radzimy przygotować nasze danie!
bakłażan w sensie Botanicznym jest uważany za jagodę, podczas gdy w sensie kulinarnym jest uważany za warzywo. Hodowcy wyhodowali różnorodne odmiany bakłażana pod względem kształtu, wielkości i koloru. Najczęściej spotykane są małe i kolorowe formy na Dalekim Wschodzie. Ich kształt waha się od cylindrycznego i gruszkowatego do prawie kulistego. Masa bakłażana również znacznie się zmienia - od 30 g do 2 kg.kolor bakłażana może być nie tylko niebieski lub fioletowy. W Rosji tradycyjnie cenione są ciemnofioletowe owoce średniej wielkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy