pierogi w śmietanie w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie takiego dania jest bardzo proste. Więc zacznijmy...
obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę, usmaż na maśle (weź około 40 gramów), ustawiając tryb "smażenia". Pokrój również grzyby i wyślij do cebuli, smaż przez kilka minut, aż będą złote.
włóż zamrożone pierogi do miski multicookera, dodaj pozostałe 20 gramów masła.
W osobnej misce wymieszaj śmietanę z bulionem, solą, pieprzem i dopraw suchymi przyprawami, wymieszaj. Napełnij zawartość miski przygotowanym sosem, dodaj liść laurowy.
Ustaw tryb "Pieczenie", czas to 15 minut. Gotujemy z otwartą pokrywką, po czym zamykamy ją i gotujemy w tym samym trybie przez kolejne 30 minut.
danie jest gotowe!
posyp posiekanymi ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g
- Bulion grzybowy - 3 kcal/100g