pierogi w śmietanie w powolnej kuchence

znajome danie w nowej interpretacji-spróbuj! Lubisz pierogi? I słusznie! Jest pyszny i prosty (jeśli weźmiesz półprodukt). Przygotujmy dziś nie tylko pierogi, ale upieczmy je z grzybami w sosie śmietanowym. Dlaczego nie?! Multicooker ułatwi proces tak bardzo, jak to możliwe!
limiiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 40 % 10 g
153 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 15 min

przygotowanie takiego dania jest bardzo proste. Więc zacznijmy...

obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę, usmaż na maśle (weź około 40 gramów), ustawiając tryb "smażenia". Pokrój również grzyby i wyślij do cebuli, smaż przez kilka minut, aż będą złote.

włóż zamrożone pierogi do miski multicookera, dodaj pozostałe 20 gramów masła.

W osobnej misce wymieszaj śmietanę z bulionem, solą, pieprzem i dopraw suchymi przyprawami, wymieszaj. Napełnij zawartość miski przygotowanym sosem, dodaj liść laurowy.

Ustaw tryb "Pieczenie", czas to 15 minut. Gotujemy z otwartą pokrywką, po czym zamykamy ją i gotujemy w tym samym trybie przez kolejne 30 minut.

danie jest gotowe!

posyp posiekanymi ziołami i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g
  • Bulion grzybowy - 3   kcal/100g

Podobne przepisy