Gołąbki z boćwiny

niesamowicie smaczne danie, które nie jest gorsze od kapusty!
MniamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 13 % 3 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj mięso mielone dodaj sól, posiekaną cebulę i pieprz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Liście boćwiny są blanszowane we wrzącej wodzie i przenoszone do hol. wodę. Pokroić na trzy części

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wypełnij mielonym mięsem jak gołąbki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj pnie liści i podsmaż z cebulą i pomidorem. To budzi poduszkę dla gołąbków. Gołąbki są na nim ułożone, aby dodać wodę do poziomu z gołąbkami. I gotować na małym ogniu przez 40 min. następnie dodać 4 ~ 5 zębów. Po prostu zmiażdżyłem je czosnkiem i gotuj przez kolejne 5~7 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Boćwina - 19   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy