Gołąbki z boćwiny
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj mięso mielone dodaj sól, posiekaną cebulę i pieprz
Krok 2:
Liście boćwiny są blanszowane we wrzącej wodzie i przenoszone do hol. wodę. Pokroić na trzy części
Krok 3:
Wypełnij mielonym mięsem jak gołąbki
Krok 4:
Drobno posiekaj pnie liści i podsmaż z cebulą i pomidorem. To budzi poduszkę dla gołąbków. Gołąbki są na nim ułożone, aby dodać wodę do poziomu z gołąbkami. I gotować na małym ogniu przez 40 min. następnie dodać 4 ~ 5 zębów. Po prostu zmiażdżyłem je czosnkiem i gotuj przez kolejne 5~7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Boćwina - 19 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g