bieługa duszona z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj rybę, pokrój na porcje. Smarujemy musztardą, solą i pieprzem. Pozostaw na godzinę do marynowania. Podczas marynowania ryby zajmiemy się gotowaniem warzyw.
2. Z papryki usuwamy nasiona i łodygę. Pomidory i paprykę kroimy na kawałki. Drobno posiekaj cebulę.
3. Kładziemy rondel na ogniu, podgrzewamy go i dodajemy kawałek masła. Rozłóż kawałki ryby i posiekane warzywa, wlej trochę wody do rondla, sól i pieprz do smaku.
4. Zamknij pokrywkę i gotuj ryby i warzywa na małym ogniu przez 30 minut. Posyp gotowe danie posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Bieługa blanszowana - 234 kcal/100g
- Bieługa świeża - 147 kcal/100g
- Beluga suszona - 327 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g