skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek dokładnie umył język wołowy. Następnie wlał trochę wody do małego rondla i postawił go na kuchence. Kiedy woda się zagotowała, włożył tam język wołowy, posolił i zmniejszył ogień. Następnie obrał cebulę, pokroił ją w półpierścienie. Wziąłem dużą żeliwną patelnię, wlałem tam olej słonecznikowy i rozgrzałem. Następnie włożył cebulę na patelnię i usmażył ją na złoty kolor. Pokroił pomidory w cienkie plasterki, dodał do cebuli, posolił i pieprzem i pozostawił do duszenia na małym ogniu. Następnie dokładnie umył koperek, obrał czosnek. Posiekał Koper i czosnek i włożył na patelnię. Język wołowy wyjęto z patelni i pokrojono w plasterki i dodano do masy z cebulą. Następnie posolił i pieprzył, wszystkie składniki wymieszał i pozostawił na kuchence na kilka minut. Gotował przez około 2 godziny.
tak bardzo podobał mi się przepis, że też go ugotowałam. Smak tego jedzenia był pikantny i niezwykły. Spróbuj i ugotować gulasz wołowy według przepisu naszego wykwalifikowanego kucharza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g