duszone wnętrzności wieprzowe z jabłkiem

może nazwa nie robi wrażenia, ale smak jest doskonały!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 26 % 5 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

ten przepis kulinarny nauczył mnie gotować moja stara prababka, która całe życie mieszkała na wsi.Gotowała w rosyjskim piecu, więc zapamiętałem smak przez wiele lat. Ale już go udoskonaliłam. dodałem zioła, które są sprzedawane u nas i okazało się, że to takie wspaniałe jedzenie.
od czego zacząć. Bierzemy jelita wieprzowe i myjemy je dobrze, najpierw sodą, aby nie było obcego zapachu, a następnie dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie kroimy i podpalamy. Pierwsza woda jest spuszczana. Dodaj płuca,wątrobę,serce do jelit i gotuj do miękkości.
W międzyczasie podsmaż cebulę. Im więcej, tym smaczniejsze będzie to danie.
nasze wnętrzności są spawane. Teraz kroimy je na kawałki i wrzucamy na patelnię do naszego smażenia. Tutaj dodajemy jabłko, powinno być słodko-kwaśne i pokrojone w plasterki,wszystkie nasze przyprawy, czosnek i ocet. Dusić przez kolejne piętnaście minut. Podawaj takie danie na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy