skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny nauczył mnie gotować moja stara prababka, która całe życie mieszkała na wsi.Gotowała w rosyjskim piecu, więc zapamiętałem smak przez wiele lat. Ale już go udoskonaliłam. dodałem zioła, które są sprzedawane u nas i okazało się, że to takie wspaniałe jedzenie.
od czego zacząć. Bierzemy jelita wieprzowe i myjemy je dobrze, najpierw sodą, aby nie było obcego zapachu, a następnie dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie kroimy i podpalamy. Pierwsza woda jest spuszczana. Dodaj płuca,wątrobę,serce do jelit i gotuj do miękkości.
W międzyczasie podsmaż cebulę. Im więcej, tym smaczniejsze będzie to danie.
nasze wnętrzności są spawane. Teraz kroimy je na kawałki i wrzucamy na patelnię do naszego smażenia. Tutaj dodajemy jabłko, powinno być słodko-kwaśne i pokrojone w plasterki,wszystkie nasze przyprawy, czosnek i ocet. Dusić przez kolejne piętnaście minut. Podawaj takie danie na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g

