skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w drobną kostkę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż przygotowane warzywa, wybierz program "SMAŻENIE" i smaż przez 4-5 minut.
2. Wieprzowinę myjemy pod bieżącą wodą, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy na kawałki. Każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i rozprowadzamy do smażonych warzyw, gotujemy w tym samym trybie przez 5 minut.
3. Połącz śmietanę z koncentratem pomidorowym, dodaj trochę wody, wlej paprykę, mieszankę mielonej papryki, wymieszaj.
4. Wlej sos do miski multicookera, dodaj sól. Program zmieniamy na "duszenie" i ustawiamy czas gotowania na półtorej godziny. Jeśli kawałki są duże, a mięso twarde, czas można wydłużyć do 2 godzin.
podawaj posypane drobno posiekanym koperkiem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g