skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Zrób mięso mielone z dowolnego mięsa lub wstępnie rozmrożone. Mam mielony filet z królika. Będziesz potrzebował makaronu w postaci gniazd. Obierz cebulę i czosnek ze skóry, spłucz wodą.
Krok 2:
2.Umieść całe mięso mielone na głębokim talerzu. Wlać czarny pieprz i sól, wymieszać. Do mięsa mielonego można również dodać przyprawę z kurczaka lub mieloną kolendrę.
Krok 3:
3.Posiekaj cebulę na grubej tarce. Przełóż czosnek przez prasę. Dodaj produkty do mięsa mielonego, mieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli mięso mielone zostanie natychmiast ugotowane, cebulę i czosnek można przepuścić przez maszynę do mięsa.
Krok 4:
4.Umieść wymaganą liczbę gniazd makaronu na głębokiej patelni. Należy pamiętać, że gniazda powiększą się podczas gaszenia.
Krok 5:
5.Zrób małe kotlety z mięsa mielonego, włóż je do gniazd makaronu. Kotlety są dobrze uformowane, jeśli są wykonane mokrymi rękami.
Krok 6:
6.Wlej ciepłą wodę do patelni, powinna przykryć gniazda na 2/3 części. W razie potrzeby możesz posolić płyn i dodać przyprawy lub liść laurowy. Przykryj patelnię pokrywką.
Krok 7:
7.Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować gniazda z mięsem mielonym przez około 25 minut. Na drobnej tarce zetrzyj twardy ser. Wyłącz ogień, posyp gniazda makaronu serem, przykryj. Możesz podać do stołu w ciągu 5 minut. Bardzo aromatyczny i apetyczny makaron z kotletem mięsnym. Smacznego!
gniazda makaronu bez sosu z mielonym filetem z królika są bardzo smaczne i satysfakcjonujące i można je jeść w porze lunchu lub kolacji. Okazuje się, że jest to całkowicie niezależne danie. Jako dodatek możesz zrobić sałatkę z ogórków i pomidorów z dressingiem śmietanowym, przekąskę ze smażonego bakłażana lub kanapki z kawiorem warzywnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Gniazdo makaronu - 346 kcal/100g