skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przed gotowaniem należy przygotować składniki. Pokrój kurczaka na duże kawałki
Krok 2:

Pokrój grzyby na średnie kawałki
Krok 3:

Z papryki wyjmij rdzeń i pokrój w długie paski
Krok 4:

Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 5:

Pomidor na małe kliny, po usunięciu rdzenia. Najlepiej wcześniej usunąć skórę wrzącą wodą
Krok 6:

Pokrój warzywa na mniejsze
Krok 7:

Czosnek w małych kostkach
Krok 8:

Wlej oliwę z oliwek do kotła na dno
Krok 9:

Smaż kurczaka ze wszystkich beczek, aż będzie niekompletny, lekko smażony. Następnie należy go usunąć z kotła w osobnej misce
Krok 10:

Kładziemy razem cebulę z grzybami. Muszą być zmieszane razem. Dodaj przyprawy. Następnie smaż grzyby z cebulą, aż będą lekko opiekane
Krok 11:

Następnie włóż pieprz do kotła, mieszając go również z pierwszymi składnikami, a także dodaj przyprawy. Pieprz doprowadzić do miękkości
Krok 12:

Dodaj 150 gr. sok pomidorowy, czosnek, pomidor i przyprawy. Wymieszaj wszystko razem i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na małym ogniu
Krok 13:

Dodaj ostrą paprykę do smaku
Krok 14:

Na wierzchu powstałego sosu kładziemy kurczaka lekko zanurzając się w płynie uzyskanym w kotle. Pozostaw do duszenia przez trzydzieści minut na małym ogniu
Krok 15:

Pięć minut przed końcem gotowania dodaj warzywa i wymieszaj. Po określonym czasie danie będzie gotowe
przepis na kurczaka Cacciatore nadaje się do gotowania nie tylko w domowej kuchni, ale także w naturze w kotle. Bardzo podobny do przepisu gruzińskiego popularnego dania chakhokhbili. Różni się zastosowaniem oliwy z oliwek i przypraw. Chociaż w ogóle używałem francuskiej kolekcji ziół prowansalskich. Kurczaka najlepiej używać w domu, ponieważ po pierwsze jest zdrowszy, a po drugie nie rozpada się, zachowuje swoją powaloną strukturę. Zamiast soku pomidorowego możesz użyć startych pomidorów. Aby uzyskać piękne danie, polecam zdjąć skórę z ptaka. Z reguły odrywa się od kawałków mięsa, a danie nie jest zbyt reprezentacyjne. To wskazówka dla tych, którzy gotują dla gości. Samo gotowe danie służy jako dodatek do przystawki. Zwłaszcza Włosi lubią podawać go z makaronem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g


