witlinek w pomidorach z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty
Krok 2:
Oto taki pakiet mrożonego witlinka, który miałem
Krok 3:
Oczyść ryby, usuń głowy i grzbiety. Zagotuj w osolonej wodzie, ostudź.
Krok 4:
Posortuj, usuwając napotkane kości. Należy to zrobić tak ostrożnie, jak to możliwe.
Krok 5:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 6:
Seler jest również bardzo drobno posiekany.
Krok 7:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Dusić warzywa w niewielkiej ilości oleju (można dodać trochę bulionu rybnego). W duszonych warzywach dodaj keczup lub sos pomidorowy - do smaku. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć gaz.
Krok 8:
Połącz przesadzone ryby i duszone warzywa. Ostudzić. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Witlinek - 72 kcal/100g